Skip to main content
(044) 206-1-206 Абон. відділ (08:30-17:30)
(044) 205-33-88 Тех. підтримка (24/7)

В Україні стартує проєкт «Тримайте Україну на зв’язку»

06.04.2022

У квітні в Україні стартує проєкт «KЕЕР UKRAINE CONNECTED» – «Тримайте Україну на зв’язку» від Global NOG Alliance. Наразі перший підготовчий етап гуманітарної цифрової допомоги мережевих світових телекомунікаційних компаній України завершений і починає свою реалізацію.

«Тримайте Україну на зв’язку» — це повністю волонтерська ініціатива добровольців, які докладають усіх зусиль, щоб зберегти доступ українців до важливої інформації. У діалозі представників Global NOG Alliance з Асоціацією правовласників та постачальників контенту (АППК) та Інтернет Асоціації України (ІнАУ) вирішується логістика реалізації проєкту на території України.

Так, в березні Національною комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку України були зібрані перші потреби операторів із найбільш постраждалих регіонів.

Наразі у Global NOG Alliance повідомляють про те, що до них надходить багато обладнання – допомога операторам зв’язку України. Керівник проєкту René Fichtmüller говорить, що «Tech/IT – це одна велика сім’я, і ми повинні залишатися разом!».

Розподіл поставленого обладнання проводитиметься на базі амбасадору проекту в Україні – компанії DEPS, лідера українського ринку дистрибуції телекомунікаційного обладнання. Обладнання почне прибувати на територію України вже у другій декаді квітня.

Голова Правління АППК Наталія Клітна говорить, що на цьому етапі проєкту дуже важливо забезпечити «зелений коридор» безкоштовній допомозі на кордоні. «Ми звернулися до Міністерства цифрової трансформації України з проханням сприяти такому коридору».

Про проект «KЕЕР UKRAINE CONNECTED»

Платформа створена для того, щоб європейські колеги могли збирати те, що потрібно інтернет-провайдерам в Україні для підтримки роботи інтернету в країні. Проект є сполучною ланкою між технологічною спільнотою, виробниками, усіма, хто захоче приєднатися, та Україною.

Мета робочої групи платформи «Тримайте Україну на зв’язку» – не лише виступати посередником, а й активно допомагати українському народу залишатися на зв’язку.


Абон. відділ (08:30-17:30)
(044) 206-1-206
Тех. підтримка (24/7)
(044) 205-33-88
Київ, 03150 вул. Василя Тютюнника 37/1
пов. 2, офіс № 500